vecina

©george

când eram mic că am fost și mai mic, adunam urzici cu mâna goală dintre uluci, bășicau, până la a treia generație de sânge, eram viteaz, mă scărpinam și-n albul ochilor, atunci înjuram numai pe inima goală iar vecina din răzor mă speria zicându-mi, când vei crește o să alergi cu varicele înnodate după gât, mult timp am crezut că ăsta e blestem.

și-am vrut să trec peste un trunchi de zarzăr, uimit de ce mi-a zis vecina, am atins cu ce are mai de preț un bărbat, rănguța pusă în gard, și-am căzut, mi-a venit rău, s-a auzit ca în ziua de Paște.

am urât la vecina asta vreo doi ani, zi de zi mă tot gândeam când o să plece și ea la un loc cu verdeață, vorbea așa de repede că-i stătea limba pe ambii obraji, putea fii ascultată din patru sate odată.

avea asta o cățea, atât de rea, când mă duceam la ea la cireșe și îi dădea drumul, parcă m-alerga o liotă, aveam impresia că s-a multiplicat cățeaua și lătra, de-mi săreau dumnezeii din mine.

vecina asta putea să învârtă în tuciul cu săpun, direct cu mâna, o avea ca de miner, iar când m-a chemat să-i urc săpunul în pod, am luat și eu doi codrii, să spele și mama din preșuri, crezând că nu știe vecina de numărul lor, și la două zile m-am întâlnit cu ea la puțul de la poartă, iar pentru alea două bucăți de săpun, doar două palme mi-a dat, am crezut că mi-a deplasat bucile în față.

Anuncios

13 comentarios en “vecina

 1. Amintiri grozave, îmi umblă prin sânge, am fost sărac, nici greieri nu prea aveam, îmi dura încălțămintea și câte patru ani, era atât de mare, încât, intra și pisica pe lângă talpă.
  Mulțumesc din suflet, pentru lectură.

  Le gusta a 2 personas

 2. Sunt multe de povesti, dar mai întâi trebuie să găsesc urechi, scriu de plăcere, asta contează cel mai mult pentru mine.
  Salutări cu soare, văd că la noi se zbenguie puțin, azi-noapte n-am dormit de țânțari.

  Le gusta a 3 personas

 3. E imposibil de uitat o astfel de vecină, mai ales când ai avut atâtea de împărțit cu ea. Apropo de rezistența la fierbinte: mi-ai amintit că și mama putea să ia oala clocotind de pe plită, fără să folosească prosop. Cu toții ne minunam că nu făcea bășici în palmă.
  Salutări prietenești, George!

  Le gusta a 3 personas

Los comentarios están cerrados.