S-A FURAT MIREASA

Este un obicei pe la noi, bun spun unii, prost strigă alţii. Da, mă rog cert este că se întâmplă și în ziua de astăzi. Două momente sunt cele mai importante la o nuntă: când se strânge darul și un altul când se fură mireasa. Te chinui mult să faci o nuntă, dar astea două momente, te poate „ruina,” pe bună dreptate. Rar mi-a fost dat să văd o nuntă unde nu este furată „viaţa lui,” și dusă pe unde nu îţi trece prin cap. Dar cum se face, nimic mai simplu, când toată lumea este agăţată, de bunătăţuriile de pe mese, apare omu,’negru care strigă. ATENŢIUNE! Și dacă nu esti familiarizat cu obiceiul, te întrebi, ce-o fi, cutremur! Nu, este mult mai grav, S-A FURAT MIREASA! De urgenţă se încep negocierile, n-ai văzut așa ceva, exact ca la RĂPIRI, unde, ce nu se cere ca să fie adusă „viaţa lui,”teafără și dacă se poate și „neâncepută”depinde. Nu o fură doar unul, a,sunt mai mulţi, și aduc „dovadă,” de obicei un pantof. Numai ginere să nu fi, când vezi un pantofior de la miresica ta, în mâna hoţilor. Ai vrea să și plângi, da nu, nu este locul potrivit. Tot obiceiul se rezumă la băutură, nimic mai penibil, dai oricât să vină înapoi prinţesa. Mai se ivește și câte un reproș după aceea, că vezi doamne mireasa a stat cam mult furată, dar cu trecerea timpului și a șirului de pahare, unii gineri mai uită. Așa că mare atenţie pe la nunţile pe care le onoraţi, spre miezul nopţii se poate  întâmpla acest obicei ” FURATUL  MIRESEI,”!

Anunțuri

7 gânduri despre „S-A FURAT MIREASA

 1. Eu ii spun : Obicei prost. 🙂 Nici nu vreau sa inteleg despre astfel de obiceiuri , mi se par far de condimente .

 2. Obiceiurile definesc un popor…eu nu vad nimic rau , mai ales ca sunt prietenii cei care-o fura, pentru un plus de distractie si de…bautura, cel putin in partile mele… Ehehehe… as zice ca doamna-i singura care risca, daca mirele are un moment de dubiu si n-o mai vrea inapoi…

  1. Mă dacă vine mireasa înapoi este ok, ce te faci cănd fuge mireasa cu darul sau cu nașul, că de este la modă să fugă mireasa, cu ce sau cu cine nu mai contează, fugă să fie. Să nu nglijăm nici ginerele, pentru că de la o vreme este furat și ăsta.

   1. Ai dreptate… am facut-o si noi o data…in alte vremuri…
    Oricum, frumos ca ti-ai amintit si ai amintit si la altii!

   2. Am amintit cum se face, nimic mai mult, că este bine sau rău, nu comentez, acum 19 ani am păţit-o și eu, dar le-am zis dinainte furăcioșilor, uite asta este lada cu băutură. Au furat-o doi metri, mă știau și nu au îndrăznit mai mult.

Comentariile sunt închise.