ZIMBRARIA BUCSANI

Zimbrăria Neagra din cadrul Ocolului silvic Bucşani, in judeţul Dâmboviţa, este situată la mai puţin de 100 de kilometri de Bucureşti şi la 30 de kilometri de Târgovişte. O zi petrecută în mijlocul naturii, pentru a admira aceste puternice animale sălbatice, merită efortul parcurgerii traseului până la destinaţie.
Zimbrăria Neagra, subunitate  a Direcţiei Silvice Dâmboviţa, a fost înfiinţată în 1983, cu scopul adaptării speciei în zona de câmpie a acestui animal, având o suprafaţă destinată ţarcurilor de 162 ha în Pădurea Neagra între pârâurile Crivăţ şi Neagra din zona Bucşanilor, cu o climă de zonă de câmpie piemontană şi dealuri mijlocii.  În 1983 au fost aduşi la Bucşani 18 zimbri din ţară, dar şi câteva exemplare din străinătate. După 1995, scopul zimbrăriei a fost de înmulţire şi transfer al zimbrilor către celelalte rezervaţii.
Crearea rezervaţiei de zimbri a avut ca scop, pe de-o parte, umărirea cu caracter experimental a  procesului de aclimatizare şi dezvoltare a zimbrului în condiţiile climatice din zona de câmpie piemontană şi dealuri mijlocii, iar pe de altă parte gospodărirea într-un sistem unitar.
Cea mai bună oră de vizită este dimineaţa, pe la ora 10, când zimbri vin să mănânce suplimente de hrană.
Cei care vor să petreacă mai mult timp în natură, în apropierea zimbrilor, pot închiria o cabană de 12 locuri chiar lângă rezervaţie. Pe timpul iernii, zimbrul nu se mai poate hrăni singur în totalitate: ”Deja s-a învăţat cu ajutorul din partea omului, iar pădurile nu mai sunt virgine ca altădată”. Vizitatorii sosesc mai ales la sfârşit de săptămână. În aceste zile- vinerea, sâmbăta şi duminica- vin în medie 70 de turişti, care pleacă cu amintiri frumoase.

Accesul se face pe DN 71, pe traseul: Bucureşti-Tărtăşeşti-Răcari-Cornăţelu-Dobra-Băleni-Bucşani.

Anunțuri

Un gând despre „ZIMBRARIA BUCSANI

  1. Acest obiectiv turistic este foarte frumos.Daca vrei sa ai amintiri de neuitat, nu te gandi de doua ori,vei ramane cu fotografii superbe, pentru ca peisajele sunt de poveste!

Comentariile sunt închise.